Bagte kødboller i tomatsauce
Virkelig lækker ret til aftensmaden.
Giver: 4 portion
Kcal pr. portion: 440 kcal
Du kan evt. vælge en af følgende tilbehør:
- 70 g fuldkornsspagetti (= 245 kcal ekstra)
- 125 g blomkålsris (= 55 kcal ekstra)
- 60 g brune ris (= 209 kcal eksta)
Ingredienser:
Kødboller
400 g oksekød, 4-7%
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
75 g græsk yoghurt, 2%
50 g rasp
1 æg
1 spsk oregano
Salt og peber
Sauce
2 spsk flydende margarine
1 dåse hakkede tomater
680 g passata
2 tsk chiliflager
1 tsk sukker
1/4 tsk kanel
1 spsk oregano
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienserne til kødbollerne godt sammen i en skål.
Tag 1 spsk fars og rul til en kødbolle. Læg den på en tallerken og fortsæt med resten af farsen.
Varm flydende margarine på en pande. Brun kødbollerne på alle sider, så de får en skorpe. Tag dem af panden, så den kan bruges til saucen.
Kom hakkede tomater og passata på panden og få det i kog. Tilsæt chiliflager, kanel, sukker, oregano, salt og peber og varm det igennem i ca. 2min.
Hæld saucen i et ovnfast fad og fordel kødbollerne heri.
Dæk fadet med sølvpapir og bag det midt i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 1,5 time.
Velkommen til
Velkommen til mit sunde madunivers.
For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert.
Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.
God fornøjelse!
Måske du kan lide:
Eller prøv andre retter med oksekød her: