Glad & Sund

- sunde, nemme og kalorielette opskrifter

Kartoffelbåde med Hvidløg

& Rosmarin

Kartoffelbåde med hvidløg og rosemarin


Kartofler i ovnen er altså bare en nem måde at lave tilbehør til aftensmaden på. Her får I opskriften på bagekartofler som er skåret i både med frisk rosemarin på toppen.


Giver: 4 portioner 

Kcal: 200 pr. portion


Den kan evt serveres med frisk hjemmelavet citronaioli. 1 spsk (14 g) hjemmelavet aioli indeholder 65 kcal.


Ingredienser:

Kartoffelbåde

  • 4 store bagekartofler (med skræl)

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 1/2 tsk groft salt

  • Peber

  • 2 fed hvidløg, presset

  • 2 tsk frisk rosemarin, hakket

Citronaioli

      • 70 g letmayonnaise

      • 1 fed hvidløg, presset

      • 0,5-1 økocitron, saften herfra

      • salt og peber


      Fremgangsmåde:

      Kartoffelbåde

      1. Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.

      2. Vask og skrub kartoflerne, hvis du vælger at lave dem med skræl. Skær dem herefter i både.

      3. Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med salt, peber, hvidløg og rosemarin. Sørg for at røre det hele godt rundt, så de bliver dækket på begge sider.

      4. Bag kartoflerne i 15 min. Rør godt rundt i kartoflerne og bag derefter i 15 min mere.

      Citronaioli

      1. Bland mayonnaise sammen med de andre ingredienser og smag til. Lad den gerne trække lidt inden den serveres.

      Velkommen til

      Velkommen til mit sunde madunivers.

      For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert. 

      Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.

      God fornøjelse!  

      FØLG MIG PÅ INSTAGRAM:

      Glad_og_sund.dk