Kartoffelbåde med hvidløg og rosemarin
Kartofler i ovnen er altså bare en nem måde at lave tilbehør til aftensmaden på. Her får I opskriften på bagekartofler som er skåret i både med frisk rosemarin på toppen.
Giver: 4 portioner
Kcal: 200 pr. portion
Den kan evt serveres med frisk hjemmelavet citronaioli. 1 spsk (14 g) hjemmelavet aioli indeholder 65 kcal.
Ingredienser:
Kartoffelbåde
4 store bagekartofler (med skræl)
2 spsk olivenolie
1 1/2 tsk groft salt
Peber
2 fed hvidløg, presset
2 tsk frisk rosemarin, hakket
Citronaioli
70 g letmayonnaise
1 fed hvidløg, presset
0,5-1 økocitron, saften herfra
salt og peber
Fremgangsmåde:
Kartoffelbåde
Forvarm ovnen på 200 grader varmluft.
Vask og skrub kartoflerne, hvis du vælger at lave dem med skræl. Skær dem herefter i både.
Fordel kartoffelbådene på en bageplade med bagepapir. Pensl med olivenolie og drys med salt, peber, hvidløg og rosemarin. Sørg for at røre det hele godt rundt, så de bliver dækket på begge sider.
Bag kartoflerne i 15 min. Rør godt rundt i kartoflerne og bag derefter i 15 min mere.
Citronaioli
Bland mayonnaise sammen med de andre ingredienser og smag til. Lad den gerne trække lidt inden den serveres.
Velkommen til
Velkommen til mit sunde madunivers.
For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert.
Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.
God fornøjelse!
Måske du kan lide:
Eller prøv andet tilbehør her: