Nemme Rugbrødsboller
Disse nemme rugbrødsboller kan bruges som en mættende snack eller til frokost
Giver: 20 stk
Én indeholder 225 kcal
Ingredienser:
1 pakke melblanding (jeg brugte "solsikkerugbrød” fra Amo)
5 g gær
8 dl lunkent vand
2 spsk kakao
100 mørk chokolade (72%)
30 g Hasselnødder
15 g mandler
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt melblanding og kakao.
Ælt dejen (gerne i en røremaskine) i 10 min.
Hak chokoladen groft og tilsæt til dejen. Rør godt rundt.
Brug en ske til at sætte bollerne på en bageplade med bagepapir. Bollerne skal ca. være 1 spsk. store. Der skal bruges to bageplader.
Lad bollerne hæve i 1 time.
Rist hasselnødder og mandler på en tør, varm pande til de er gyldne. Hak dem derefter groft.
Når bollerne er færdighævet, putter du de hakkede nødder på toppen. “Pres” dem gerne lidt ned i dejen, så de sidder fast.
Bag de to bageplader hver for sig i almindelig ovn ved 180 grader i ca 25 min.
Velkommen til
Velkommen til mit sunde madunivers.
For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert.
Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.
God fornøjelse!