Glad & Sund

- sunde, nemme og kalorielette opskrifter

Blomkålskarry

Blomkålskarry


Kødfri dag? Så prøv denne lækre blomkålskarry.  



Giver: 4 portioner

Én portion indeholder 337 kcal


Tip:

Hvis du serverer med fuldkornsris, kan du tage 60 g (ukogt) for yderligere 209 kcal.


Hvis du vil spare på kalorierne, kan du i stedet servere med blomkålsris, hvor du kan tage 125 g til 55 kcal.


Ingredienser:

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 3 cm frisk ingefær

  • 2 spsk. olivenolie

  • ½ spsk. rød karrypasta

  • 1 spsk. karry

  • 2 spsk. garam masala

  • 1 bundt frisk koriander

  • 1 dåse kokosmælk light

  • 2 dl græsk inspireret yoghurt 0 %

  • 140 g tomatpuré

  • 2 limefrugter

  • 1 blomkål

  • Salt og peber

  • 1 dåse kikærter


    Fremgangsmåde:

    1. Tænd ovnen på 200°. Skyl blomkål og del den i små buketter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend blomkålen med halvdelen af olien og salt.   

    2. Skyl kikærter, og tør dem i et rent viskestykke. Fordel dem på en anden bageplade med bagepapir. Vend kikærterne i resten af olien og garam masala. Sæt begge bageplader i ovnen i ca. 25 minutter, til blomkålen er gylden.

    3. Hak løg og hvidløg. Skræl ingefær. Riv hvidløg og ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en stor gryde. Tilsæt karrypasta, karrypulver, garam masala, salt og peber. Hak koriander groft, og rør dem i gryden. Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad retten simre.
    4. Tilsæt de bagte blomkålsbuketter og kikærter i gryden. Smag til med salt, peber og friskpresset limesaft. 



    Velkommen til

    Velkommen til mit sunde madunivers.

    For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert. 

    Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.

    God fornøjelse!  

    FØLG MIG PÅ INSTAGRAM:

    Glad_og_sund.dk

    Måske du kan lide:

    Teriyaki kylling

    og blomkål

    Eller se andet tilbehør her: