Glad & Sund

- sunde, nemme og kalorielette opskrifter

Græskarsuppe

Græskarsuppe


Min favorit suppe er helt klart græskarsuppe og hver efterår glæder jeg mig til at lave det. 


Giver: 4 portioner

Én portion indeholder 218 kcal


Ingredienser:

  • 1/2 Hokkaido græskar (1 helt hvis det er lille). Jeg bruger også skrællen.

  • 2 æbler

  • 4 gulerødder

  • 1 løg

  • 3-4 fed hvidløg

  • 1 dl madlavningsfløde (4%)

  • 3 skiver bacon

  • Vand

  • Æbleeddike

  • Salt og peber

  • Paprika

  • Chili

  • Timian


Topping ideer

  • 50 g stegt Chorizo pølse (+ 228 kcal)
  • 1 spsk ristede solsikkekerne (+ 47 kcal)
  • 1 Skive stegt bacon (+ 81 kcal)
  • 1 skive toastbrød (+ 77 kcal)
  • 1 spsk Cheasy fraiche (+ 12 kcal)


Fremgangsmåde:

  1. Kog det hele (også baconen), undtagen  fløden. Når det koges, skal alt i gryden være dækket af vand.

  2. Når der kommer skum på vandet, skal det skummes af. Koges ca. 45 min.

  3. Tag bacon op af gryden og blend herefter resten af suppen til en ensartet masse.

  4. Smag til med krydderier og eddiken.

  5. Til sidst tilsættes fløden. Det er vigtigt, at suppen ikke koger, når fløden er kommet i, for ellers skiller den.

  6. Steg evt. den bacon du tog op af gryden og tilføj som topping. 


Velkommen til

Velkommen til mit sunde madunivers.

For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert. 

Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.

God fornøjelse!  

FØLG MIG PÅ INSTAGRAM:

Glad_og_sund.dk