Sød kartoffelcurry med kikærter
Nem og lækker aftensmadside til at varme sig på
Giver: 4 portioner
Kcal: 322 kcal pr. portion
Tip:
Retten kan sagtens spises for sig selv, men du kan også vælge at servere ris til.
Hvis du serverer med fuldkornsris, kan du tage 60 g (ukogt) for yderligere 209 kcal.
Hvis du vil spare på kalorierne, kan du i stedet servere med blomkålsris, hvor du kan tage 125 g til 55 kcal.
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
1 stort rødløg, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
2 tsk ingefær, finthakket
2 spsk karry (jeg brugte stærk karry, men mild kan også bruges)
1 spsk stødt koriander
1/2 spsk stødt spidskummen
1 tsk paprika
1/2 tsk stødt kanel
1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
2 søde kartofler (ca 450 g), skåret i små stykker
1 dåse kikærter, drænet
2 dåser hakkede tomater
2 spsk tomatpure
1 dåse kokosmælk light
2 store håndfuld babyspinat
Fremgangsmåde:
Opvarm olien i en dyb pande.
Tilføj de hakkede løg og steg i ca. 5 min. Husk at røre rundt så de ikke brænder på.
Tilføj hvidløg, ingefær, karry, stødt koriander, spidskummen, paprika, kanel, salt og peber. Steg i ca. 1 min imens du rører rundt.
Tilføj de søde kartofler, kikærter, hakkede tomater, tomatpure og kokosmælk og få det til at koge lidt.
Kog i ca 25 min indtil kartoflerne er “bløde”. Alt efter hvor store stykkerne er, kan det være, at det skal koge lidt længere tid.
Tilføj spinaten og rør lidt rundt så spinaten falder sammen.
Nu er retten klar til at servering.
Velkommen til
Velkommen til mit sunde madunivers.
For mig må sund mad gerne være nemt, faverigt og lækkert.
Jeg håber, at du bliver glad for, hvad du finder blandt mine opskrifter.
God fornøjelse!